رفتن به مطلب

آشپزی با سکرت, طرز تهیه دیزی در ظرف سفالی


Secret

ارسال های توصیه شده

در ۱۴۰۱/۴/۲۷ در 00:11، Delaram گفته است:

💔😐اسید سیتریک تو بی نظیری یدونه ای نمونه ای .

قصد ازدواج نداری🤣🤣

نه😎 یوزارسیف گول نمیخوره

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

  • 3 هفته بعد...
در ۱۴۰۱/۴/۲۶ در 18:39، Secret گفته است:

دیزی یا آبگوشت از آن دست غذاهای محبوب ایرانی است که کمتر کسی وجود دارد که به این غذا علاقه‌ای نداشته باشد. البته نحوه طبخ آن در نقاط مختلف کشور با هم تفاوت دارد. طبق نظر اغلب طرفداران این غذا، دیزی در ظرف سفالی طعم متفاوت و خاصی دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب به طرز تهیه دیزی در ظرف سفالی بپردازیم.

مواد لازم برای طرز تهیه دیزی سنگی

  • گوشت گوسفند همراه با استخوان و چربی:  نیم کیلو
  • نخود و لوبیای سفید: یک لیوان
  • گوجه فرنگی: چهار عدد
  • پیاز: دو عدد
  • سیر: چهار حبه
  • فلفل سبز: چهار عدد
  • سیب زمینی: چهار عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، آبلیمو: به مقدار لازم

خواص دیزی سفالی

طرز تهیه دیزی خانگی در ظرف سفالی

برای درست کردن این غذای سنتی و خوشمزه به صورت زیر عمل کنید:

مرحله اول: آماده کردن مواد

ابتدا باید گوشت گوسفندی را تمیز بشویید و کنار بگذارید. گوجه، سیب زمینی و پیاز را پوست بگیرید و داخل ظرف سفالی بریزید. سپس سیر، نخود و لوبیا را هم به آن اضافه کنید. به اندازه ۵ تا ۶ لیوان آب داخل ظرف سفالی بریزید. برای جلوگیری از شکسته شدن ظرف سفالی باید یک شعله پخش کن روی شعله قرار دهید و حرارت را هم کم کنید.

بعد از ۲-۳ ساعت گوشت و سایر مواد پخته می‌شود. اگر گوشت از گوسفند جوان باشد غذا خیلی زود آماده می‌شود.

مرحله دوم: آماده کردن دیزی در ظرف سفالی

وقتی مواد آبگوشت به طور کامل پخته شد، نوبت به طعم‌دار کردن آبگوشت می‌رسد. در این زمان باید نمک، ادویه، زردچوبه و فلفل سبز را داخل غذا بریزید. همچنین رب گوجه را هم به غذا اضافه کرد و آن را هم بزنید. اگر چربی آبگوشت به طور کامل پخته شده است، آن را از آبگوشت جدا کرده و با گوشتکوب خوب له کنید. حالا مجددا آن را به داخل آبگوشت بریزید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر دیزی شما با مواد جدید بپزد.

راز آبگوشت خوشمزه

راز آبگوشت خوشمزه

برای طرز تهیه دیزی در ظرف سفالی باید به چندین نکته مهم توجه داشته باشید که عبارتند از:

  • نمک را در ابتدا پختن غذا اضافه نکنید. زیرا باعث دیرپز شدن حبوبات و گوشت می‌شود.
  • برای اینکه نفخ دیزی سنگی از بین برود، حبوبات را از یک شب قبل در آب خیس کرده و آب آن را چندین مرتبه خالی کنید.
  • برای جلوگیری از شکستن ظرف سفالی، شعله را کم کنید.
  • برای طرز تهیه دیزی سنگی می‌توانید از حرارت ذغال هم استفاده کنید. در گذشته از تنور برای طبخ این غذا استفاده می‌کردند. فقط مراقب باشید ذغال بیش از حد نباشد تا باعث شکسته شدن و به هدر رفتن غذای شما نشود.
  • از آنجا که زمان طبخ این غذا زیاد است، باید آب زیادی را داخل آن بریزید. اما مراقب باشید که طعم غذا از بین نرود.
  • برای خوشمزه‌تر شدن غذا می‌توانید به جای چربی از دنبلان گوسفند استفاده کنید. همچنین اضافه کردن آب قلم هم می‌تواند غذای شما را خوشمزه‌تر کند.
  • میزان ادویه و رب دیزی سنگی درست مثل طرز تهیه قیمه است.

برای غلیظ شدن آبگوشت چکار کنیم؟

برای اینکه در طرز تهیه دیزی در ظرف سفالی مجبور به خوردن آبگوشت آبکی نشوید، بهتر است آن را غلیظ تهیه کنید. دادن زمان باعث تبخیر آب اضافه دیزی می‌شود. در نتیجه آبگوشت غلیظ‌تری خواهید داشت. توجه داشته باشید که اضافه کردن رب و ادویه هم تا حدودی باعث غلیظ‌تر شدن غذا می‌شود.

 

ظرف دیزی (سفالی و چدن) + 7 مدل دیزی 1401

فلفل دلمه اش زیادی مزه قالب داره سراشپز

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...