رفتن به مطلب

پینزا مخصوص با سرآشپز آوا👩🏻‍🍳🍕👌🏻0تا100


AVA_2002

ارسال های توصیه شده

مواد مورد نیاز برای تهیه دو عدد خمیر پیتزا به قطر 30 سانتی‌متر

آرد سه و 4/3 پیمانه (490 گرم)

آب نیمه گرم (حدود 40 درجه سانتی‌گراد) یک و نیم پیمانه (355 میلی‌لیتر)

مخمر خشک فعال (خمیر مایه خشک) دو و 4/1 قاشق چای‌خوری

روغن زیتون دو قاشق غذاخوری

نمک دو قاشق چای‌خوری

شکر یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خمیر پیتزا

آب ولرم را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزد و مخمر را روی آن بپاشید و پنج دقیقه منتظر بمانید تا مخمر داخل آب حل شود. اگر بعد از پنج دقیقه مخمر حل نشد، آن را هم بزنید.

مخمر در این حالت شروع به کف کردن می‌کند. اگر این اتفاق نیفتاد یعنی مخمر شما فاسد شده یا دمای آب برای عمل کردن مخمر، مناسب نبوده است. داغ بودن یا سرد بودن آب باعث از بین رفتن مخمرها می‌شود.

آرد را الک کنید تا یکدست شود. سپس آرد الک شده، شکر، نمک و روغن زیتون را به ترکیب آب و خمیر مایه اضافه کنید و آرام هم بزنید. می‌توانید از همزن برقی برای هم زدن خمیر استفاده کنید. فقط لازم است تا قلاب همزن خمیر را وصل کنید.

خمیر را با همزن برای حدود هفت تا 10 دقیقه با سرعت کم ورز بدهید. اگر همزن ندارید اصلاً نگران نباشید، می‌توانید با دست خمیر را ورز دهید. کافی است کمی آرد روی یک سینی بزرگ یا تخته آشپزی بپاشید و خمیر را روی سینی برای ده دقیقه ورز بدهید.

خمیر زمانی آماده است که وقتی به آن دست می‌زنید حالت چسبندگی داشته باشد ولی به دست نچسبد. اگر حس کردید بعد از ده دقیقه ورز دادن هنوز هم خمیر خیلی چسبناک است، کمی آرد به آن اضافه کنید.

خمیر را به شکل گرد در آورید. کمی روغن زیتون داخل کاسه بمالید. آن را داخل کاسه قرار دهید و کاملاً بچرخانید تا همه طرف آن روغنی شود.

روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید. حالا زمان آن رسیده تا مخمرهای درون خمیر کار خودشان را انجام دهند و خمیر ور بیاید. برای اینکه شرایط مناسب برای ور آمدن خمیر به وجود بیاید، دو راه دارید. می‌توانید از روش تخمیر آهسته استفاده کنید و خمیر را برای مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید. یا روش تخمیر سریع را انتخاب کنید و خمیر برای مدت یک ساعت و نیم در مکانی گرم بگذارید. اگر جای گرم ندارید می‌توانید برای حدود هشت ساعت خمیر را در دمای معمولی آشپزخانه بگذارید. حجم خمیر باید دو برابر شود.

مواد لازم برای پیتزا مخصوص

خمیر پیتزا آماده شده در مرحله قبل

پیاز بزرگ (خرد شده) یک عدد

فلفل دلمه‌ای سبز، قرمز و زرد خرد شده هر کدام یک عدد

قارچ خرد شده 500 گرم

ذرت 200 گرم

سوسیس ورقه شده شده (دلخواه)

ژامبون خرد شده (دلخواه)

گوشت چرخ کرده 300 گرم (دلخواه)

مرغ پخته تکه شده (دلخواه)

پنیر موزارلا رنده شده دو فنجان

پنیر پارمسان ریز رنده شده یک فنجان

سس گوجه به میزان لازم

رب گوجه نصف پیمانه

سس پستو به میزان لازم (دلخواه)

آب یک سوم پیمانه

روغن زیتون دو قاشق غذاخوری

پودر سیر نصف قاشق چای‌خوری

ریحان خشک شده نصف قاشق چای‌خوری

پونه خشک نصف قاشق چای‌خوری

نمک نصف قاشق چای‌خوری

فلفل یک هشتم قاشق چای‌خوری

آویشن نصف قاشق چای‌خوری

ابتدا همه مواد لازم برای پیتزا را آماده کنید. تعدادشان زیاد است ولی اگر می‌خواهید پیتزا مخصوص و حرفه‌ای درست کنید به همه این مواد احتیاج دارید.

فر را روشن کنید و روی دمای 245 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و بگذارید حداقل برای 30 دقیقه قبل از شروع پخت پیتزا در فر، داغ شود.

پیازها را داخل تابه‌ای با روغن زیتون تفت بدهید تا سبک شوند. سپس گوشت یا مرغ را اضافه کنید و تفت بدهید. نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را برای طعم دار شدن به آن‌ها اضافه کنید.

رب گوجه، کمی سس گوجه، ریحان، پونه و آب را در تابه‌ای دیگر با هم مخلوط کنید و حدود ده دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید تا غلیظ شود.

نایلون روی کاسه خمیر پیتزا را بردارید و با دست کمی پف خمیر را بگیرید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر کدام را جداگانه داخل نایلون بگذارید و برای 15 دقیقه به آن‌ها استراحت دهید.

روی تخته آشپزخانه کمی آرد بپاشید. دو چانه خمیر را روی تخته آشپزخانه بگذارید و به شکل دایره و با کمی فشار کف دست روی تخته بچرخانید. وردنه را فراموش کنید و از انگشتانتان کمک بگیرید. خمیر را از مرکز به سمت اطراف بکشید. سعی کنید ضخامت خمیر از سه سانتی‌متر بیشتر نشود.

پنج دقیقه به خمیر استراحت بدهید و مجدد کمی خمیر را پهن کنید تا قطر آن به حدود 30 سانتی‌متر برسد. اگر می‌خواهید شکل خمیرها کاملاً دایره‌ای شود یک بشقاب روی خمیر بگذارید و اضافه‌های بیرون زده از لبه‌های خمیر را با چاقو جدا کنید.

اگر تابه مخصوص پیتزا داشته باشید که کارتان خیلی راحت می‌شود و می‌توانید دقیقه اندازه همان خمیر را پهن کنید.

داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید دو خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید.

روی خمیرها با فرچه روغن زیتون بمالید. مجدد 10 تا 15 دقیقه استراحت دهید.

سسی که درست کردید به طور مساوی روی خمیر پیتزا بمالید. از پشت قاشق استفاده کنید و سس را کاملاً روی خمیر پخش کنید. فقط حدود یک سانتی‌متر از اطراف لبه خمیر را خالی بگذارید. لازم نیست سس زیادی بزنید. حدود دو قاشق غذاخوری سس برای هر خمیر کافی است. نگران سس اضافه نباشید. می‌توانید برای پیتزاهای بعدی از آن استفاده کنید.

اگر دوست دارید کمی سس پستو هم اضافه کنید و روی سس، نصفی از پنیر موزارلا را بریزید.

گوشت، سوسیس، ژامبون، قارچ، فلفل دلمه‌ای و ذرت را هم روی خمیر پخش کنید و بقیه پنیر موزارلا و پنیر پارمسان را به طور مساوی روی مواد پیتزا بریزید.

پیتزا‌ها را برای حدود 10 تا 15 دقیقه در دمای 245 درجه سانتی‌گراد یا حدود 15 تا 25 دقیقه در دمای 180 بپزید. وقتی پنیر‌های روی پیتزا کاملاً طلایی شدند، آن‌ها را از فر خارج کنید. کمی فرصت دهید تا سرد شود سپس برش بزنید و برای سرو آماده کنید

⚜نکات ریز و فوت کوزه  گری⚜
🔴اگر خمیر پیتزا را از روز قبل درست کنید و در یخچال نگه دارید؛ پیتزایی که درست می‌کنید خوشمزه‌تر خواهد بود.
🔴خمیر پیتزا را هر چه نازک‌تر کنید تردتر می‌شود ولی سعی کنید خیلی نازک نشود. چون بخش مهم طعم پیتزا به نان آن است.
🔴لبه‌های خمیر را کمی بالا بیاورید تا هم برشته شود و هم مواد را به خوبی داخل خود نگه دارد.
🔴خمیر پیتزا را می‌توانید از قبل آماده کنید و داخل فریزر نگه دارید. برای این کار خمیر را درست کنید، بگذارید ور بیاید سپس به قسمت‌های مناسب تقسیم کنید. به شکل توپ در بیاورید (چانه بگیرید) و کمی روغن زیتون روی آن‌ها اسپری کنید. سپس در ظرف عایق یا پلاستیک هواگیری شده قرار دهید. در این شرایط خمیر برای حدود دو تا سه ماه در فریزر سالم می‌ماند.
🔴لازم است برای استفاده از خمیر یخ‌زده، خمیر را برای حدود پنج تا شش ساعت در یخچال و نیم ساعت در دمای محیط بگذارید تا یخش کامل باز شود.
🔴شاید به نظرتان مراحل درست کردن خمیر پیتزا وقت‌گیر و پردردسر باشد. اگر دوست دارید می‌توانید از خمیر‌های نیمه آماده کارخانه‌ای استفاده کنید ولی مطمئن باشید خمیر خانگی طعمی خاص به پیتزای شما می‌دهد.
🔴پیتزا را می‌توانید روی گاز، تنورهای خانگی یا حتی روی باربیکیو هم درست کنید.
🔴سس‌های مختلفی هستند که می‌توانید در طرز تهیه پیتزا مخصوص از آن‌ها استفاده کنید. سس پستو، بشامل، سالسا، باربیکیو، سس سیر، بالزامیک، آلفردو و انواع مختلف دیگر. همه چیز به ذائقه شما بستگی دارد.
🔴اینکه در طرز تهیه پیتزا خوشمزه و مخصوص از چه موادی استفاده می‌کنید، به سلیقه خودتان بستگی دارد. در واقع مخصوص بودن پیتزا یعنی چیزی که طعم پیتزا را برای شما خاص و دل‌چسب می‌کند.

طرز تهیه پیتزا مخصوص خانگی در عین خوشمزگی بسیار آسان است. تنها به یک دستورالعمل نیاز دارید که در این مطلب به طور کامل آن را برای شما شرح دادیم. کافی است یک بار با از این دستور پخت پیتزا استفاده کنید، مطمئناً بعد از آن دست کم هفته‌ای یک بار به فکر پیتزا خواهید افتاد.
نوش جان!

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...