رفتن به مطلب

دورترین جزیره جهان؛ بزرگ‌ترین پناهگاه آبزیان


ШHłTΞ ШФŁŦ

ارسال های توصیه شده

دورترین جزیره جهان؛ بزرگ‌ترین پناهگاه آبزیان

این منطقه فرادریایی بریتانیا که در فاصله مساوی بین آفریقای جنوبی و برزیل قرار دارد در پی پیوستن به برنامه دولت بریتانیا موسوم به «کمربند آبی» است که هدف از آن ایجاد چهار میلیون کیلومترمربع زیستگاه طبیعی دریایی در سراسر مناطق فرادریایی است.
 
 
رشته‌جزایری آتش‌فشانی واقع در جنوب اقیانوس اطلس، بخشی از اقیانوس به وسعت تقریبی سه برابر وسعت بریتانیا به منظور حفاظت از طبیعت و ایجاد چهارمین زیستگاه بزرگ دریایی جهان در نظر گرفته شده است. تریستان دا کونا را اغلب دورافتاده‌ترین جزیره مسکونی جهان می‌نامند و دولت آن اعلام کرده است که قصد دارد برای حفاظت از جانوران وحشی متنوعی شامل پنگوئن، نهنگ، کوسه و فک محفاظت زیست‌محیطی خود را گسترش دهد.

این منطقه فرادریایی بریتانیا که در فاصله مساوی بین آفریقای جنوبی و برزیل قرار دارد در پی پیوستن به برنامه دولت بریتانیا موسوم به «کمربند آبی» است که هدف از آن ایجاد چهار میلیون کیلومترمربع زیستگاه طبیعی دریایی در سراسر مناطق فرادریایی است.

زیستگاه تریستان دا کونا حدود ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع از اقیانوس را در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین زیستگاه در اقیانوس اطلس خواهد بود. جیمز گلس رئیس جزیره‌نشینان تریستان دا کونا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «زندگی ما در تریستان دا کونا همیشه به روابط‌مان با دریا متکی بوده است و امروزه نیز همین گونه است.

جامعه تریستان عمیقاً به حفظ محیط زیست پایبند است، طوری که تاکنون بیش از نیمی از قلمروی خودمان را در خشکی منطقه حفاظت‌شده اعلام کرده‌ایم. اما دریا منبعی حیاتی برای ما است و اقتصاد و در نهایت بقای درازمدت ما به آن بستگی دارد.»

این زیستگاه «منطقه برداشت ممنوع» خواهد بود یعنی ماهی‌گیری یا سایر فعالیت‌های بهره‌برداری از حیات وحش در این زیستگاه طبیعی ممنوع خواهد بود.

در این زیستگاه از ۲۵ گونه پرنده دریایی مورد تهدید در جهان حفاظت خواهد شد که در این مجمع‌الجزایر تک‌افتاده زاد و ولد می‌کنند و چهار گونه از آن‌ها مختص این جزایر هستند.  به گزارش انجمن سلطنتی حفاظت از پرندگان (آر. اس. پی. بی) این چهار گونه عبارتند از آلباتروس تریستان، آلباتروس زرد منقار تریستان، مرغ طوفان اقیانوس اطلس و مرغ طوفان خال‌دار.

بکی اسپیت مدیرعامل آراس‌پی بی می‌گوید: «ده‌ها میلیون پرنده دریایی بر فراز امواج پرواز می‌کنند، پنگوئن‌ها و فک‌ها در ساحل ازدحام می‌کنند، کوسه‌های در خطر انقراض، در آب‌های ساحلی زادوولد می‌کنند و نهنگ‌های اسرارآمیز در دره‌های ژرف زیر آب‌های تریستان تغذیه می‌کنند. از امروز می‌توانیم بگوییم همه این‌ها تحت حفاظت هستند.»

این طرح به نوعی استقبال از هدف‌گذاری جهانی برای ۳۰ درصد از اقیانوس‌های جهان تا سال ۲۰۳۰ است که دولت بریتانیا نیز حامی آن است.

لرد گلداسمیت وزیر محیط زیست بین‌المللی بریتانیا می‌گوید: «با سرعت سرسام‌آوری داریم حیات اقیانوس‌ها را نابود می‌کنیم و این منطقه حفاظت‌شده جدید دریایی واقعاً شانس بزرگی برای حفاظت از محیط زیست و گام بسیار مهمی برای حفاظت از بوم‌سازگان‌ها و تنوع زیستی در جهان است.

به این ترتیب برنامه کمربند آبی ما بیش از چهار میلیون کیلومتر مربع را از اقیانوس‌های مناطق فرادریایی بریتانیا در برخواهد گرفت.»
 
منبع: ایندیپندنت
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...