ШHłTΞ ШФŁŦ ارسال شده در 9 بهمن، 2022 اشتراک گذاری ارسال شده در 9 بهمن، 2022 (عکس) کشف آثاری از مصرف شیر در ۷۴۰۰ سال قبل باستانشناسان رگههایی از چربیهای لبنیاتی را روی دیوارههای ظروف سفالی متعلق به سکونتگاههای فرهنگ لینربندکرامیک در اروپای مرکزی شناسایی کردهاند. فرادید| پیدایش کشاورزیِ همراه با دامداری، نقش مهمی در گذر از دوره میانسنگی به دوره نوسنگی در اروپا داشت و به کلی فرهنگ اروپاییِ ماقبل تاریخ، بیولوژی و اقتصاد را تغییر داد طوری که زندگی مدرن نیز هنوز متاثر از آن است. به گزارش فرادید، دکتر اِمانوئل کازانُوا محقق موزهی ملی تاریخ طبیعی در پاریس میگوید: «جالب است که بتوانیم تاریخ دقیق شروع استفاده از شیر توسط انسانهای ماقبل تاریخ را تعیین کنیم. پیشرفت کشاورزیِ همراه با دامداری رژیم غذایی انسانِ ماقبل تاریخ را با معرفی کالاهای غذایی جدید از قبیل شیر و فرآوردههای آن که تا به امروز ادامه دارند، متحول کرد. این ساکنانِ جنوب شرق، شرق و غرب اروپا نخستین گروههای کشاورزی نوسنگی در اروپای مرکزی معروف به فرهنگ لینربندکرامی یا فرهنگ سفالکاری بودند. یافتههای محققان نشان داد برخی از نخستین ساکنان منطقه در مقیاس مناسب شیر مصرف میکردند.» نویسندگان در مطالعاتشان که بخشی از پروژهی اروپایی NeoMilk است بیش از ۴۳۰۰ ظرف سفالی از ۷۰ سکونتگاه لینربندکرامیک را به دنبال باقیماندههای مواد غذاییشان تحلیل کردند. نتایج حاکی از تغییرات قابلتوجه در مصرف شیر در سراسر منطقه بود. تنها ۶۵ درصد مکانها حاوی شواهد چربی لبنیاتی در ظروف سفالی بود که نشان میداد کشاورزان اولیه از شیر با وجود رایج بودن آن استفادهی گستردهای نمیکردند. (بخشی از یک ظرف سرامیکی تزئینی از فرهنگ لینربندکرامیک برای نگهداری مواد غذایی متعلق به سایت انسیهایم در آلزاس، فرانسه) محققان با تمرکز روی مکانها و سرامیکهای حاوی بقایای لبنیات، برای ترسیم ظهور استفاده از لبنیات توسط کشاورزانِ لینربندکرامیک حدود ۳۰ تاریخگذاری رادیوکربن جدید تولید کردند. این تاریخگذاریهای جدید با نخستین سکونتگاههای لینربندکرامیک در اواسط هزارهی ششم قبل از میلاد مطابقت دارد. پرفسور ریچارد اِوِرشِد محقق دانشکدهی شیمی دانشگاه بریستول میگوید: «این تحقیق بسیار مهم است، چون اطلاعات جدیدی دربارهی زمانبندی تغییرات مهم در شیوههای تهیهی غذای انسان در جریان تکامل در سراسر اروپا در اختیار ما قرار میدهد. در واقع شواهد روشنی ارائه میکند که نشان میدهد غذاهای لبنیاتی به رغم تغییرات در مقیاس فعالیت در عصر نوسنگیِ اولیه رواج گسترده داشتند.» نقل قول لینک به دیدگاه به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .