رفتن به مطلب

اموزش نصب سرور و سایر تجهیزات روی رک شبکه


HosseiN

ارسال های توصیه شده

 

آموزش بستن رک شبکه، نحوه قرار دادن سرور در رک

 
آموزش بستن رک شبکه، نحوه قرار دادن سرور در رک

علاوه بر آگاهی از شرایط مختلف و متفاوت فروش سرور و به راه انداختن یک شبکه ادمین های شبکه باید از آن آگاهی داشته باشند، نحوه چیدمان سرور و تجهیزات شبکه در داخل رک نیز یکی از نکات بسیار مهمی است که جزو مهارت‌های ادمین‌های شبکه محسوب می‌شود. 

۱۰ نکته در چیدمان تجهیزات داخل رک

اگر تصمیم به نصب رک سرور در خانه یا محل کار خود دارید بسیار مهم است که کارها را بدون اشتباه پیش ببرید و لازمه آن، داشتن دانش کافیست. در ادامه ۱۰ نکته کاربردی در آرایش رک اتاق سرور ارایه می‌دهیم:

۱- انتخاب مکان مناسب برای نصب رک نکته بسیار مهمی است. خیلی از شرکت‌ها مکان از پیش طراحی شده برای دیتاسنتر و اتاق سرور ندارند لذا انتخاب بهترین محل برای نصب رک سرور که مشکلی به وجود نیاید و تجهیزات لازم برای خود رک تامین شود، بسیار مهم است. وقتی رک را نصب کنید دیگر جابجا کردن و حرکت دادن آن سخت می‌شود.

۲- امنیت محل رک سرور بسیار مهم است چون هم تجهیزات گران هستند و دیتای داخل آنها ارزشمند است. اتاق‌های میانی از این جهت که پنجره‌ای ندارند مناسبند. اتاق سرور باید قفل داشته باشد تا افراد غیرمجاز نتوانند وارد شوند همچنین نباید در محل پررفت‌وآمد قرار گیرد تا ضربه به رک سرور وارد نشود. از طرفی سرورها و تجهیزات شبکه در رک تولید سروصدا می‌کند و باعث آزار کارمندان می‌شود.

۳- خنک نگه داشتن ابزارهای پردازشی نکته مهمی است. تجهیزات خنک کننده مناسب انتخاب کنید. توجه کنید که رک سرور را نباید نزدیک منابع گرمایشی قرار دهید و نباید نور خورشید از پنجره رویی آنها بیفتد. پنجره‌ها را طوری بپوشانید که گرمای خورشید باعث بالا رفتن دمای رک نشود. همچنین رک را در کنار دیوار به گونه‌ای قرار دهید که جریان هوا وجود داشته باشد. تمام تجهیزات از خود گرما تولید می‌کنند پس هنگام چیدمان تجهیزات داخل رک باید جریان هوای مناسب وجود داشته باشد.

۴- رکی را انتخاب کنید که نیازهای شما را برطرف کند. این انتخاب باید بر اساس تجهیزاتی باشد که قرار است داخل رک قرار گیرد. رک باید فضای کافی برای تجهیزاتتان داشته باشد و تجهیزات باید به صورتی امن در آن قرار گیرند. از بین انواع رک ها مدلی که مناسب شماست انتخاب کنید مثلا دیواری، ایستاده، رک Open Door یا Closed Door و …

۵- هنگام خرید رک سرور و شبکه توجه کنید که رک با دیگر تجهیزات شما سازگار است مثلا با ریل‌های تجهیزات.

 

۶- در خرید رک سرور خساست به خرج ندهید.

۷- برای رک حتما PDU تهیه کنید تا برق مناسب و پایدار و ایمن برای تجهیزات داخل رک سرور فراهم کنید.

۸- یکی از اصول آرایش رک این است که هنگام افزودن تجهیزات به رک سرور روی کابل ها برچسب و لیبل بزنید. در رک باید کابل‌ها را به دستگاه‌هایی مثل روتر و سوئیچ و سرور و دیگر تجهیزات وصل کنید پس با زدن برچسب روی هر کابل مشخص می‌کنید کدام کابل به کدام دستگاه می‌رود. این کار هنگام عیب‌یابی بسیار کمک می‌کند.

۹- کابل‌ها را منظم کنید. این کار نه تنها باعث نظم و زیبایی در رک سرور می‌شود بلکه درصد خرابی و خطا در پیکربندی و نصب را کاهش می‌دهد.

10 نکته در چیدمان تجهیزات داخل رک در نحوه مرتب سازی رک از ابزارهای Cable Management مانند cable tie و patch panel و horizontal and vertical cable manager و cable label استفاده می‌شود.

آموزش آرایش کابل در رک یکی از مهمترین آموزش‌هایی است که ادمین‌ها باید ببینند. Cable Management از جمله مواردی است که در راه‌اندازی و آرایش رک سرور نادیده گرفته می‌شود در حالی که اگر راهکار مناسبی برای آن در نظر نگیرید کابل‌های شبکه در داخل رک مثل ماکارانی خواهند شد. نه تنها خرابی و عیب یابی آن را در شبکه سخت می‌کند بلکه اتصال دوباره کابل به جای درستش کار سختی است. در ثانی، Cable Management امنیت سخت افزارها را تامین می‌کند. اگر کابل‌کشی را اصولی انجام ندهید هم جریان هوا در داخل رک سرور را ضعیف کرده‌اید و هم توزیع هوای خنک را مختل می‌کنید.

۱۰- نیازهای آتی کسب‌وکارتان را در نظر بگیرید تا اگر خواستید به رک دستگاه‌هایی اضافه کنید، فضای کافی داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه

اصول آرایش رک

جایگیری تجهیزات داخل رک سرور بسیار مهم است. نصب تجهیزات داخل رک باید به گونه‌ای باشد که فضای کافی برای سرویس آنها باقی بماند. قبل از شروع خیلی خوب به نحوه قرارگیری تجهیزات داخل رک فکر کنید و نقشه آن را تهیه کنید. برای تهیه نقشه و دیاگرام آرایش تجهیزات در رک سرور می‌توانید از برنامه رایگان موجود در لینک کشیدن دیاگرام و نقشه رک استفاده کنید.
spacer.png
 
جایگیری تجهیزات داخل رک سرور بسیار مهم است.
تجهیزات سنگین‌تر مانند UPS و باتری های اکسترنال باید در پایین‌ترین قسمت رک سرور قرار گیرند تا هم تعادل رک برقرار باشد و هم خطر نشت اسید باتری و تاثیر روی دیگر تجهیزات حذف شود و هم حمل و جابجایی آنها راحت باشد.
 
پس از باتری و UPS نوبت به سرورها می‌رسد. سرورهای سنگین‌تر و بزرگ‌تر را در قسمت‌های پایین‌تر و سرورهای کوچک‌تر و سبک‌تر را بالای آنها در نظر گیرید. نصب سرورها در قسمت پایینی رک به این دلیل بهتر است که هوای خنک‌تری در قسمت پایین وجود دارد و تعادل و ثبات در رک بهتر برقرار است و دسترسی به سرورها راحت‌تر است.
 
موس و کیبورد و مانیتور در قسمت میانی رک قرار گیرد تا فرد به راحتی بتواند با آن کار کند.
 
بهتر است روتر و سوئیچ را در بالای رک قرار دهید تا پورت ها و LED ها راحت‌تر دیده شوند.
 
 
 .
    
ویرایش شده توسط HosseiN
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

spacer.png

 

اسم برنامه طراحی lucidchart هست مخصوص اندروید . با شبیه ساز Blue Stacks  هم میشه رو ویندوز بالاش اورد

ویرایش شده توسط HosseiN
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

ریل کیت سرور چیست و چگونه نصب می شود؟

 
آموزش تصویری نصب ریل کیت سرور آموزش تصویری نصب ریل کیت سرور

برای نصب سرور در رک باید دقت زیادی به خرج داد و به درستی از تجهیزات مربوط به آن استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین تجهیزات نصب سرور در رک، ریل کیت ها هستند که حتما هنگام فروش سرور نامش را می‌شنوید. در این مطلب ضمن پاسخ به سوال ریل کیت چیست، قصد داریم نحوه صحیح نصب ریل کیت سرور را توضیح دهیم. 

ریل کیت چیست؟

رک سرورها تجیهزاتی هستند که درون رک و کنار تجهیزاتی مثل کابل، سوئیچ، پچ پنل، سرور، تجهیزات مخابراتی و… قرار می‌گیرند. برای نصب رک سرورها درون رک از ریل کیت استفاده می‌شود.

ریل کیت (Rail kit) یکی از اجزاء مهم رک سرور است که وظیفه‌ی نگهداری سرور در داخل رک را برعهده دارد. معمولا قطعات کوچکی که در رک سرور به کار می‌روند به دلیل وزن کم‌شان نیازی به ریل کیت ندارند اما تجهیزات سنگین برای قرار گرفتن در رک سرور و نگهداری بهتر، با ریل کیت به رک سرور متصل می‌شوند.

ریل کیت ریل کیت

هنگام خرید ریل کیت باید توجه داشته باشید که هر ریل ‌کیتی برای سیستم شما مناسب نیست. ریل کیت ها انواع مختلفی دارند و هر کدام‌شان برای سرور و رک خاصی طراحی شده‌اند. مثلا برای نصب سرور Dell R730 در رک، به یک ریل کیت Dell برای R730 نیاز دارید.

 

قفسه‌های دو پایه برای فضاهای محدود یا وسایلی که وزن سبکی دارند استفاده می‌شوند. رک‌های دو پستی بیشترین کاربرد را در صنعت مخابرات دارند.

قفسه‌های چهار پایه محکم، زیبا و دارای پیشرفته‌ترین خنک‌کننده‌ها هستند. وقتی چندین سرور برای نصب دارید، رک‌های چهار پستی ایده‌آل هستند. اگر فضای کافی دارید، قفسه‌های چهار پستی بهترین انتخاب برای محیط‌های سازمانی هستند.

انواع ریل کیت سرور

انواع ریل کیت سرور عبارتند از:

● ریل ‌کیت کشویی(Sliding Rails)

در این نوع ریل کیت، سرور در محفظه‌ای قرار دارد که مانند یک کشو، بیرون کشیده می‌شود. ریل کیت‌های کشویی تعمیر و سرویس کردن سرور را بسیار آسان می‌کنند چون می‌توان سرور را بدون جدا کردن از رک و سایر تجهیزات سرویس کرد.

● ریل ‌کیت ثابت(Static Rails)

مزیت اصلی این نوع ریل کیت تطابق بیشتر آن با انواع رک‌هاست اما سرویس کردن سرور در ریل کیت ثابت، آسان نیست چون باید سرور را به طور کامل از رک جدا کنید. قیمت خرید ریل کیت سرور ثابت از نوع کشویی کمتر است.

آموزش کامل نصب ریل کیت سرور

قبل از نصب ریل کیت تجهیزات زیر را آماده کنید:

  • مجموعه‌های ریل رک چپ و راست (این ریل‌ها بر روی رک، در موقعیت ۱U قرار دارند.)
  • سینی سرور
  • پیچ گوشتی Torx T-15

نحوه نصب ریل کیت سرور به ترتیب زیر است:

  1. طبق تصویر، مجموعه‌های ریل را جدا کنید. در مرحله اول ریل داخلی را بیرون بکشید تا کاملاً کشیده شود. در مرحله دوم زبانه آزادکننده را در جهت مشخص شده بکشید و نگه دارید، بعد ریل کشویی داخلی را از ریل نصب بیرونی، خارج کنید. مراحل اول و دوم را روی ریل دیگر هم انجام دهید.
آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله اول آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله اول

۲. ریل‌های کشویی را در سینی سرور نصب کنید.

در مرحله اول دقت کنید که شیارهای ریل با پین‌های کناری تراز باشد.

در مرحله دوم ریل را به آرامی به عقب سینی هل دهید تا در جای خود قفل شود.

مراحل اول و دوم را روی ریل دیگر هم انجام دهید.

آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله دوم آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله دوم

۳. نشانگرهای جهت‌گیری را بر روی ریل‌های نصب شده قرار دهید:

کلمه FRONT نشان‌دهنده‌ی انتهای جلوی ریل‌هاست.

L سمت چپ و R سمت راست، نشان‌دهنده‌ی انتهای عقب ریل‌هاست.

آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله سوم آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله سوم

۴. ریل های نصب را به ستون های رک ببندید:

در مرحله اول براکت نگه دارنده عقب را نگه دارید.

در مرحله دوم گیره‌های روی فلنج را وارد سوراخ‌های رک کنید.

در مرحله‌ی سوم براکت نگه دارنده عقب را آزاد کنید.

آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله چهارم آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله چهارم

برای مرحله‌ی چهارم براکت نگه دارنده جلو را نگه دارید.

سپس گیره‌های روی فلنج را وارد سوراخ‌های رک کنید.

بعد از آن براکت نگهدارنده جلو را آزاد کنید.

آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله پنجم آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله پنجم

۵. مراحل بالا را در روی سمت دیگر ریل هم انجام دهید.

سپس مطمئن شوید که هر دو ریل در دو طرف رک، در موقعیت عمودی یکسانی نصب شده‌اند.

۶. بعد از آن سینی سرور را به داخل رک بکشید.

دقت کنید وقتی سینی در محل درست قرار بگیرد، ریل‌ها با صدای کلیک، در جای خود قفل می‌شوند.

آموزش تصویری نصب ریل کیت - مرحله ششم آموزش تصویری نصب ریل کیت – مرحله ششم
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...