رفتن به مطلب

طرز تهیه ی قیـمـه نـثار•••🛎


ارسال های توصیه شده

آموزش درست کردن قیمه نثار به سبک قزوینی ها خوشمزه و لذیذ برای پنج نفر که با دوبرابر و سه برابر کردن این مواد میتوانید برای ده و پانزده نفر نیز تهیه کنید

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار قزوین برای ۵ نفر
برنج۵ پیمانه
گوشت خرد شده ی قیمه ای (ریز)برای هر نفر ۱۰۰ الی ۱۲۰ گرم (۶۰۰-۵۰۰ برای ۵ نفر)
پیاز نگینی و عسلی بزرگ۱ عدد
رب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ۳-۴ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه یک و نیم قاشق مرباخوری
دارچین۱ قاشق چایخوری
عرق دارچین۱ قاشق سوپخوری
عرق هل۱ قاشق غذاخوری
گرد لیمو (به دلخواه)۱ قاشق چای‌خوری
هل ساییده۱ قاشق سوپخوری
پودر گل محمدی۱ قاشق سوپخوری
پیازداغ۳-۴ قاشق سوپخوری
گلاب۱/۲ پیمانه
زرشک۱۰۰ گرم
شکر۲ قاشق سوپخوری
خلال پسته۵۰ گرم
خلال بادام۵۰ گرم
خلال نارنج یا پرتقال۳۰ گرم
روغن و کره به میزان لازم
آماده سازی:۶۰ دقیقه
زمان پخت:۱۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت:۱۸۰ دقیقه

طرز تهیه قیمه نثار قزوین
مقداری روغن در قابلمه می ریزیم. گوشت و پیاز عسلی را افزوده ، با هم تفت می دیم. کمى زردچوبه و فلفل سیاه و عرق دارچین و عرق هل را اضافه می کنیم.

سپس رب گوجه فرنگی هم افزوده و باز مقداری تفت می دیم. سپس روی مواد آب داغ می ریزیم. به اندازه ای که روی گوشت را بگیره.

بعد تا گوشت بپزه می ریم سراغ برنج که برنج را یا به صورت کته ای یا آبکش شده درست می کنیم و دم می گذاریم.

در اواسط پختِ قیمه نمک و کمی زرشک و یکم از پسته و بادام خلال شده را اضافه کنید.

سپس برای معطر شدنِ قیمه, کمى خلال پرتقال تلخی گرفته را می افزاییم.

در نهایت پس از پخت, فلفل سیاه، دارچین و مابقی زردچوبه، هل ساییده، گل محمدی، گرد لیمو و پیازداغ را اضافه کنید.

تا خورش جا افتاده و به اصطلاح به روغن بیفتد. گلاب و کمی عرق هل را در نهایت اضافه کرده و حرارت را خاموش نمایید.


خلال پسته بادام را جداگانه شسته, داخل گلاب خیس می کنید و بعد داخل ماهیتابه با روغن مایع روی حرارت خیلی کم , تفت خیلی کمی دهید ولی اصلا تغییر رنگ ندهد


تلخی خلال نارنج یا پرتقال را با ۳ بار جوشاندن, بگیرید برای بار سوم داخلش کمی شکر بریزید و دوباره بجوشانید و آبکش کنید و درنهایت با کمى شکر و زعفران تفت دهید.

زرشک را پاک کرده و داخل آب خیس کنید تا کاملا تمیز شود. سپس داخل آبکش ریخته بعد با کمی شکر و روغن مایع و زعفران تفت دهید فقط در حدی که شکر حل شود.

با مقداری گلاب، زعفران، کره و روغن مایع بخشی از برنج را زعفرانی کنید.

خورش قیمه نثار قزوین پس از پخت و جا افتادن نباید زیاد آبدار باشد.


کشیدن و تزیین قیمه نثار قزوین
مقداری برنج در دیس کشیده بعد مقداری خورش و دوباره روی آن کمى برنج سفید می ریزیم.

سپس برنج زعفرانی و در نهایت روی قیمه نثار را با مخلوط خلالها و زرشک و کمی برنج بپوشانید.

در روش سرو سنتی قیمه نثار قزوین , برنج زعفرانی را با زرشک و خلالها مخلوط شده و یکجا روی آن پوشش داده میشود.

این بار منم طبق روش سنتی عمل کردم. ولی من بیشتر وقتها این مواد آجیلی رو برای تزئین , جدا جدا بکار میبرم . که البته باز بستگی به این داره که چطوری بخواهید تزئین کنید!!

Û°Û¸-Û³Û±-ÛµÛµ-gheyme-nesar.jpg
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...