ШHłTΞ ШФŁŦ ارسال شده در 15 آذر، 2022 ارسال شده در 15 آذر، 2022 ضرب المثل هاي ايراني که با حرف م شروع می شوند ما از خيك دست برداشتيم خيك از ما دست بر نميداره ! ما اينور جوب تو اونور جوب ! ما اينور جوب تو اونور جوب، فحش بده فحش بستون، پيراهن يكي شانزده تومنه ! مادر را دل سوزد، دايه را دامن ! مادر زن خرم كرده، توبره بر سرم كرده ! مادر كه نيست با زن بابا بايد ساخت ! مادر مرده را شيون مياموز ! مارا باش كه از بز دنبه ميخواهيم ! مار بد بهتر بود از يار بد ! مار پوست خودشو ول ميكنه اما خوي خودشو ول نميكنه ! مار تا راست نشه بسوراخ نميره ! مار خورده افعي شده ! مار خيلي از پونه خوشش مياد دم لونه اش سبز ميشه ! مار گزيده از ريسمان سياه و سفيد ميترسه ! مار گير را آخرش مار ميكشه ! مار مهره، هر ماري نداره ! مار هر كجا كج بره توي لونه خودش راست ميره ! ماست را كه خوردي كاسه شو زير سرت بزار ! ماستها را كيسه كردند ! ماست مالي كردن ! ماستي كه ترشه از تغارش پيداست ! ماست نيستي كه انگشتت بزنند ! ما صد نفر بوديم تنها، اونها سه نفر بودند همراه ! ما كه خورديم اما نگي يارو خر بود سيرابيت نپخته بود ! ما كه در جهنم هستيم يك پله پائين تر ! ما كه رسواي جهانيم غم عالم پشمه ! مال است نه جان است كه آسان بتوان داد ! مال بد بيخ ريش صاحبش ! مال به يكجا ميره ايمون به هزار جا ! مالت را خار كن خودت را عزيز كن ! مال خودت را محكم نگهدار همسايه را دزد نكن ! مال خودم مال خودم مال مردمم مال خودم ! مال دنيا وبال آخرته ! مال ما گل مناره، مال مردم زير تغاره ! مال مفت صرافي نداره ! پول باد آورده چند و چون نداره ! مال ممسك ميراث ظالمه ! مال همه ماله، مال من بيت الماله ! ماما آورده را مرده شور ميبره ! ماما كه دو تا شد سر بچه كج در مياد ! ما و مجنون همسفر بوديم در دشت جنون --- او بمطلب ها رسيد و ما هنوز آواره ايم . ماه درخشنده چو پنهان شود --- شب پره بازيگر ميدان شود ! ما هم تون را ميتابيم هم بوق را ميزنيم ! ماه هميشه زير ابر پنهان نميمونه ! ماهي رو هر وقت از آب بگيري تازه است ! ماهي ماهي رو ميخوره، ماهي خوار هر دو را ! ماهي و ماست ؟ عزرائيل ميگه بازم تقصير ماست ؟ مبارك خوشگل بود ابله هم درآورد ! مثقال نمكه خروار هم نمكه ! مثل سيبي كه از وسط نصف كرده باشند ! مثل كنيز ملا باقر ! مرد چهل ساله تازه اول چلچليشه ! مرد خردمند هنر پيشه را --- عمر دو بايست در اين روزگار *** تا به يكي تجربه آموختن --- با دگري تجربه بردن بكار . [[ سعدي ]] مرد كه تنبوتش دو تا شد بفكر زن نو ميافته ! مرده را رو كه رو بدي بكفن خودش ميرينه ! مردي را پاي دار ميبردند زنش ميگفت : يه شليته گلي براي من بيار ! مردي كه نون نداره اينهمه زبون نداره ! مرغ بيوقت خوان را بايد سر بريد ! مرغ زيرك كه ميرميد از دام - با همه زيركي بدام افتاد ! مرغ گرسنه ارزن در خواب مي بينه ! مرغ، هم تخم ميكمه هم چلغوز! مرغ همسايه غازه ! مرغي را كه در هواست نبايد به سيخ كشيد ! مرغ يه پا داره ! مرغي كه انجير ميخوره نوكش كجه ! مرگ براي من، گلابي براي بيمار ! مرگ به فقير و غني نگاه نميكنه ! مرگ خر عروسي سگه ! مرگ خوبه اما براي همسايه ! مرگ ميخواهي برو گيلان ! مرگ يه بار شيون يه بار ! مزد آن گرفت جان برادر كه كار كرد ! (( نابرده رنج گنج ميسر نمي شود ... )) [[ سعدي ]] مزد خر سور چروني خر سواريست ! مزد دست مهتر چس يابوست ! مسجد نساخته گدا درش ايستاده ! مشتري آخر شب خونش پاي خودشه ! مشك خالي و پرهيز آب ! معامله با خودي غصه داره ! معامله نقد بوي مشك ميده ! معما چو حل گشت آسان شود ! مغز خر خورده ! مفرداتش خوبه اما مرده شور تركيبشو ببره ! مگس به فضله ش بشينه تا مورچه خور دنبالش ميدوه ! مگه سيب سرخ براي دست چلاق خوبه ؟! مگه كاشونه كه كپه با فعله است ؟ ملا شدن چه آسون، آدم شدن چه مشكل ! ملا نصرالدين صنار ميگرفت سگ اخته ميكرد يكعباسي ميداد ميرفت حموم ! من آنچه شرط بلاغ است با تو ميگويم --- تو خواه از سخنم پند گير و خواه ملال . [[ سعدي ]] من از بيگانگان هرگز ننالم --- كه با من هر چه كرد آن آشنا كرد . [[ حافظ]] من كجا و خليفه در بغداد ! من ميگم خواجه ام تو ميگي چند تا چه داري ؟! من ميگم نره تو ميگي بدوش ! من ميگم انف، تو نگو انف، تو بگو انف ! من نميگويم سمندر باش يا پروانه باش --- چون بفكر سوختن افتاده اي مردانه باش . [[ مرتضي قليخان شاملو]] من نوكر حاكمم نه نوكر بادنجان ! موريانه همه چيز خونه را ميخوره جز غم صاحب خونه را ! موش به سوراخ نميرفت جارو به دم بست ! موش چيه كه كله پاچش باشه ! موش زنده بهتر از گربه مرده است ! موش به همبونه ( انبار) كار نداره همبونه به موش كار داره ! موش و گربه كه با هم بسازند دكان بقالي خراب ميشه ! مهتاب نرخ ماست را ميشكنه ! مهره مار داره ! مه فشاند نور و سگ عوعو كند --- هر كسي بر طينت خود مي تند ! [[ مولوي ]] مهمون بايد خنده رو باشه اگر چه صاحب خونه، خون گريه كنه ! مهمون تا سه روز عزيزه ! مهمون خر صاحبخونه است ! مهمون كه يكي شد صاحبخونه گاو ميكشه ! مهمون مهمون و نميتونه ببينه صاحبخونه هر دو را ! مهمون ناخونده خرجش پاي خودشه ! مهمون هر كي ، و در خونه هر چي ! ميون حق و باطل چهار انگشته ! ميون دعوا حلوا خير نمي كنند ! ميون دعوا نرخ معين ميكنه ! مي بخور، منبر بسوزان، مردم آزاري مكن ! ميخواي عزيز بشي يا دور شو يا كور شو ! ميراث خرس به كفتار ميرسه ! ميراث خوار بهتر از چشته خوره ! ميوه خوب نصيب شغال ميشه ! ميهمان راحت جان است و ليكن چو نفس --- خفه سازد كه فرود آيد و بيرون نرود ! نقل قول
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .