رفتن به مطلب

معرفی شرکت تسلا؛ همه‌چیز درباره این غول دنیای کسب‌وکار


ATILA

ارسال های توصیه شده

معرفی شرکت تسلا

شرکت خودروسازی تسلا بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای برقی و طرف‌دار انرژی پاک است. این شرکت در سال ۲۰۱۷ سدان مدل ۳ را وارد بازار کرد که پرفروش‌ترین خودروی برقی در تمام دنیا بود و تا قبل از سال ۲۰۲۱ بیش از ۸۰۰هزار دستگاه از آن فروخته شد. تسلا در سال ۲۰۲۰ به فروش ۱میلیون خودرو رسید که نقطه عطفی برای این شرکت محسوب می‌شد.

البته شرکت تسلا فقط خودرو تولید نمی‌کند و یکی از زیرشاخه‌هایش به‌نام «Tesla Energy» از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی در جهان است که انواع پنل‌های خورشیدی مثل کاشی‌های خورشیدی و سایر محصولات مرتبط را تولید و توزیع می‌کند.

تاریخچه شرکت خودروسازی تسلا

شرکت آمریکایی تسلا در سال ۲۰۰۳ به‌عنوان سازنده خودروهای الکتریکی، پنل‌های خورشیدی، باتری ماشین و ذخیره‌کننده برق خانگی شروع به کار کرد. هدف این شرکت طراحی و ساخت خودروهای برقی اسپرت بود. ۲ کارآفرین به نام‌های مارتین اِبرهارد (Martin Eberhard) و مارک تارپنینگ (Marc Tarpenning) شرکت را به یاد نیکولا تسلا، مخترع آمریکایی‌صربستانی، تسلا موتورز نامیدند تا سال ۲۰۱۷ که نام شرکت به تسلای خالی تغییر کرد.

ابرهارد مدیرعامل تسلا و تارپنینگ مدیر ارشد مالی (CFO) تسلا بود. این دو سرمایه راه‌اندازی این شرکت را از منابع مختلفی تأمین کردند. مثلا ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذاران پی‌پال بیش از ۳۰میلیون دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرد و ریاست هیئت‌مدیره مجموعه را بر عهده گرفت.

هدف شرکت تسلا چیست؟

مأموریت تسلا گذر هرچه سریع‌تر از دنیای سوخت‌های فسیلی به انرژی پایدار است. بنیان‌گذاران این شرکت می‌خواستند ثابت کنند بدون کوچک‌ترین آسیبی به محیط‌زیست هم می‌توان رانندگی کرد و از رانندگی سریع‌ و کم‌سروصدا لذت برد. تسلا امروزه با همان ایده جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی پایدار، علاوه بر خودروهای برقی، محصولات تولید و ذخیره انرژی پاک را نیز روانه بازار می‌کند.

کارکنان خط تولید تسلا در دوره‌ آموزشی چندروزه‌ای شرکت می‌کنند و با صفر تا صد امنیت این خودروها آشنا می‌شوند. اگرچه برگزاری این دوره‌ها زمان‌بر و پرهزینه‌ است، ایمنی خودروها را تضمین می‌کند.

یکی از مهم‌ترین اهداف تسلا تولید محصولات مقرون‌به‌صرفه است. اگرچه خودروهای تسلا در نگاه اول گران به نظر می‌رسند، در هزینه سوخت صرفه‌جویی می‌کنند و در درازمدت برای مصرف‌کننده مقرون‌به‌صرفه‌تر از خودروهای بنزینی تمام می‌شوند.

تاریخ‌نگار تسلا تا سال ۲۰۲۰

  • ۲۰۰۳: تسلا موتورز در کالیفرنیا تأسیس شد.
  • ۲۰۰۴: ایلان ماسک با سرمایه‌گذاری ۳۰میلیون‌دلاری ریاست هیئت‌مدیره را بر عهده گرفت.
  • ۲۰۰۶: تسلا نمونه اولیه اولین خودروی تمام‌الکتریکی یعنی رودستر را به نمایش گذاشت.
  • ۲۰۰۷: ابرهارد از مدیرعاملی تسلا استعفا داد و مایکل مارکس جایگزین موقت او شد تا زیف دروری (Ze’ev Drori) جایش را گرفت.
  • ۲۰۰۸: رودستر تولید شد و ایلان ماسک اولین خودروی تولیدی تسلا را روانه بازار کرد. در همین سال دروری از مقامش استعفا داد و ایلان ماسک بر صندلی او نشست. تسلا نیز برنامه‌اش برای تولید سدان مدل S را اعلام کرد.
  • ۲۰۰۹: ابرهارد شکایتی علیه تسلا و ماسک تنظیم کرد و مدعی شد به‌زور از شرکت استعفا داده است. در این میان تسلا با مشکلات مالی دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد و ‌دنبال سرمایه‌گذاری دایملر AG و گرفتن وام از وزارت انرژی بود. دفتر مرکزی تسلا به پالو آلتو منتقل شد.
  • ۲۰۱۰: تسلا وارد بورس شد.
  • ۲۰۱۱: تسلا نمونه اولیه مدل S را به‌عنوان اولین سدان شرکت به نمایش گذاشت.
  • ۲۰۱۲: تولید سدان مدل S آغاز و تولید رودستر متوقف شد. تسلا اولین جایگاه شارژ سوپرشارژر را در ۶ منطقه کالیفرنیا راه‌اندازی کرد.
  • ۲۰۱۴: کارخانه گیگافکتوری نوادا به‌عنوان سازنده باتری‌های تمام محصولات تسلا معرفی شد.
  • ۲۰۱۵: این شرکت وارد بازار انرژی خورشیدی شد و خط تولید پنل‌ها و باتری‌های خورشیدی را راه‌اندازی کرد.
  • ۲۰۱۶: تسلا برنامه‌‌اش برای تولید سدان مدل ۳ را اعلام کرد.
  • ۲۰۱۷: تسلا موتورز نام خود را به شرکت تسلا تغییر داد.
  • ۲۰۱۸: طی یک دوره سه‌ماهه تولید سدان مدل ۳ به نصف تعداد مدنظر برای یک هفته هم نمی‌رسید! ماسک در توییتر اعلام کرد می‌خواهد شرکت را خصوصی کند و هر سهم آن ۴۲۰ دلار خواهد بود. این کار هجوم معاملات را به دنبال داشت و قیمت سهام تسلا را بالا برد. ماسک به تقلب متهم شد و ضمن پرداخت ۲۰میلیون دلار غرامت به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا، از ریاست هیئت‌مدیره تسلا کنار رفت و رابین دنهولم (Robyn Denholm) جایگزینش شد.
  • ۲۰۱۹: ماسک و تسلا از وانت برقی شش‌نفره سایبرتراک (Cybertruck) رونمایی کردند.
  • ۲۰۲۰: سهام تسلا گران شد و ارزش هر سهم به بیش از ۹۰۰ دلار رسید.
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...